Ginnegappen

Kikkererwten met kerrie en paprika uit de oven

Dec 30, 2018 - 2 minuten om te lezen - voeding vegetarisch gezond

Om gezond het nieuwe jaar in te luiden maken we vandaag kikkererwten uit de oven. Voor een goede bite eet je ze warm, zodra ze afkoelen worden ze heerlijk chewy. De kikkererwten geven we smaak met kerrie en paprika.

We gaan werken met een zak verse kikkererwten, wel zo lekker en veel goedkoper dan die voorgeweekte in blik. Kikkererwten moeten ongeveer tien uur weken, langer is prima maar korter en ze worden oneetbaar.

Je hebt nodig:

Gedroogde kikkererwten zwellen nogal op als ze water opzuigen, gebruik daarom geen gesloten fles of pot voor het weken. In een grote glazen schaal leg je een of twee handen vol met kikkererwten. Hierbij voeg je ongeveer drie keer zoveel water toe als dat je aan kikkerwten hebt. In de schaal voeg je een eetlepel kerrie poeder en een halve eetlepel paprikapoeder toe. Roer de poeders goed door het water heen. Dit mengsel laat je minimaal tien uur weken om de kikkererwten goed vol te laten zuigen en de smaken goed te mengen.

Verwarm de oven voor op 200 graden. Na het weken giet je het weekwater af en dep je de kikkererwten goed droog met een keukenrol. De kikkererwten breng je over naar je oven schaal of bakplaat. De resterende eetlepels kerrie en paprika poeder verdeel je over de kikkererwten. Rol ze er nog een keer goed doorheen zodat ze een goede laag hebben. Plaats je schaal op plaat in de oven en bak ze 15 minuten op 200 graden. Hierna rol je de kikkererwten goed rond, en eventueel kun je ze nu met peper of zout bijkruiden zonder dat deze kruiden nu nog verbranden. Bak de kikkererwten nogmaals 15 minuten af op 200 graden en serveer ze op een mooi bord direct uit de oven.

Browse veilig
Clearnet+SSL (veilig): ginnegappen.nl
I2P (veilig+anoniem): ginnegappen.i2p
Tor (veilig+anoniem): gip4dgspcgy6einymq3mnnbvhjcynkcxh55bflcjetlypgqh7kgf2aid.onion
IPFS (p2p gedistribueerd): /ipns/ginnegappen.nl

Omdat het kan
Gopher: ginnegappen.nl:1070

Publiek internet

Je bezoekt deze site via het publieke internet. Om je verbinding extra te beveiligen is deze website ook beschikbaar via anonieme netwerken.

Wil je I2P of Tor installeren om een nog veiligere verbinding te gebruiken?

Veilige I2P verbinding

Je bezoekt deze site via het I2P netwerk, maar let op in sommige artikelen zijn links geplaatst naar het clearnet of tor netwerk.

Veilige Onion verbinding

Je bezoekt deze site via het Tor netwerk, maar let op in sommige artikelen zijn links geplaatst naar het clearnet of i2p netwerk.

Alle originele inhoud op deze pagina is gepubliceerd in het publieke domein tenzij anders vermeld. Het staat je dus vrij om te citeren, kopiëren en refereren.

Mastodon